středa 3. února 2010

5. den První školní den

Nazdar lidičky,

tak máme za sebou první školní den. 10:30 jsme měli sraz s Mr. Roland Defever. Protože i tady se drží akademická čtvrthodinka, přišel o něco později. Představil se jako Roland. Milý chlapík. Ptal se nás co jsme zač, co jsme studovali, co víme o ATM/ATC. Potom si vzal slovo a pověděl nám o každém předmětu, který budeme studovat základní informace. Také jsme dostali zadání semestrálního projektu - taková malá bakalářka. Nadhodil témata, kterých se můžeme chytnout.
Single european sky, bezpilotní prostředky, ICAO Annexy. Nejvíce mě zaujalo samozřejmě první téma - single european sky - projekt jednotné evropské nebe. Trochu to souvisí s mojí bakalářskou prací o prostorové navigaci. Tak ji trochu rozšířím :)

Po krátkém interview s námi prošel celou školu a ukázal, kde můžeme studovat, kde jíst, kde odpočívat. Hodně pěkná a vybavená škola.
Další "výuku" máme ve čtvrtek, kdy s námi zajede na letiště, kde máme (jako škola) aeronautical center.
Jak on sám říkal cituji,"We will accelerate slowly after the weekend, like diesel". (pomalu se rozjedeme po víkendu, jako diesel :)
Nakonec nám dal svoji vizitku s tím, že je to místní ředitel a výjmenoval nám co vše má na starosti. Fajn vědět :-)

Po polední pauze jsme navštívili s Evkou knihovnu, kde operuje milá paní knihovnice, se kterou se budeme vídat asi hodně často. V knihovně jsou tuny časopisů se leteckou tématikou. Hned jsme si jich pár půjčili a začali prolistovávat. Většina v angličtině, dobře pro nás. I když Eva už se začala pilně učit Dutch (nizozemštinu).

O půl jedné jsme měli sraz s naší koordinátorkou/studijní referentkou Gwendollyn. Je to velice sympatická a usměvavá slečna. Vzala nás také na prohlídku školy a skončili jsme v jedné třídě, kam nám donesla materiály o Belgii, mapy Oostende, nějaké katalogy a reklamní předměty. Vlastně málem bych zapomněl. Společně s námi tu byli také Jarda & Jarda z FITka z Brna, a Christian & Cesar - ze španělska. Jsou to všichni Erasmus studenti. Obor Air Traffic ale budeme studovat zatím jen Já s Evou. Postupně (během 14 dní) se k nám připojí ještě student z Madridu a ještě 2 další, o kterých nic zatím nevíme :) (Like a diesel, don't forget)

Po tvrdém prvním dnu :-D, jsme se rozloučili se všemi před školou a rozeběhli se domů. Přišel jsem nějaký rozlámaný, snědl puding a jal se spát. Večer jsem se probudil akorát tak abych si udělal večeři. Těstoviny s míchanýma vajíčkama na goudě (sýr - lepší eidam). Zítra budu muset jít na druhý lov. Zásoby docházejí.

Ještě jsem se registroval na ATCevents.com na 9.-11.března do Amsterodamu. Bude tam konference o Air Traffic Control / Managementu. Tam nesmíme chybět. O to víc, že je to za rohem.

Brou noc.

//pokračování příště//

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ty ses teda rozepsal, vůbec nestíhám číst. :-) Vidím, že je to jeden zážitek za druhým, takže hodně piš, ať mi nic neuteče... :-)
S