neděle 14. března 2010

12.3. Antwerpy Expo

Mr Defever nám nabídl návštěvu Antwerp. Koná se tam Expo Belgických vysokých škol.

Den po příjezdu z Amsterdamu, v 8:00 (+/- jestli rozumíte) jsme nasedli do auta Mr.Defevera a pádili směr Antweprpy. Značně dezolátní jsme dorazili do Antwerp, kde byl malinkatý pavilón (ve srovnání s BVV nebo Amsterdamem), a v něm se prezentovali některé vzdělávací instituce.

Pro pány (děvčata nečíst): Konečně jsem objevil, kde se všechny ty belgičanky schovávají. Tady byla nějak moc velká koncentrace maturantek najednou :-D

Už můžou číst i holky: Prošli jsme letmo stánky. Koukli co kdo nabízí, ale bylo to zaměřený hlavně pro maturantské ročníky. Se slzou v oku jsem si uvědomil, že nepatřím do nejmladšího železa :-/ (Sečko, za to, že se směješ, dostáváš placku!)

Vydali jsme se směr centrum. Na nejbližší stanici jsme nasedli na šalinu a za 2€ se svezli na hlavní nádraží.

Slyšel jsem vtip, který už mě nepřijde vtipný..
Anketa v Brně: "Pane, co si myslíte o pražácích."
"Cajzli só čudní" "A proč si to myslíte?"
"Páč jim šalina jezdí pod zemó"

No nepřijde mi už tak vtipný, protože tady jsme se se "šalinó" zavrtalipěkně hluboko pod hlavní nádraží. :-/ až do pekla na poslední podlaží :)

Prošli jsme se, Evka něco pokoupila a zapadli jsme v moc pěkné Irské hospůdce. Povídali, povídali a až dopovídali vydali se zpět kolem nádraží a pěšmo, přes židovskou čtvrtí zpět k výstavišti.

Celou cestu nazpět v autě jsme spali jak malí miminka. Vzbudili se až v Oostende, poděkovali a rozprchli se domů..

fotky z Antwerp jako obvykle.

//pokračování příště//

9.-11.3. Amsterdam

ATC konference je za námi.

Nejlépší představu získáte z fotografií z Amsterdamu.

Cestovali jsme dobré 4 hodiny, nestihli jsme jeden přípoj v Antwerpách, tak jsme se o hodinu zpozdili. Hotel jsme měli jen asi 20 minut od nádraží. Ubytováni jsme byli v 3 lůžkovém pokojíčku 3x3metry s koupelnou. (Koupelničkou 2x2 metry, kde byl záchod sprcha oddělená jen igelitem a umyvadlo). Celý pokoj byl pěkně křivej. Viz video na mém youtubekanálu youtube.com/MarekBatelka Televizi jsem neviděl už víc jak měsíc, a tak jsem zkusil, jestli tam něco bude. Je super, že v Holandsku mají většinu programů nedabovaných. Tedy originál v angličtině a k tomu běží holandské titulky. Titulky jsem moc neřešil, zato jsem si pocvičil angličtinu. Discovery - Bořiči mýtů byli na každovečerním pořadu :-)

Snídaně byla v ceně a tak jsme se u švédského stolu nadlábli co to šlo.. Češííí... Teda pardón, Čech a Slovenka :) Vyrazili jsme nad ránem a cesta na výstaviště zabrala asi 50 minut. Tohle ještě 6x... ufff Pokaždé jsme ale volili trochu jinou cestu, a tak jsme Amsterdam celkem dobře prošmejdili.


Amsterdam je moc pěkné město, hlavně centrum plné kanálů. Ne nadarmo se mu přezdívá Holandské Benátky. Všechny ulice lemují zaparkovaná jízdní kola. Zvláštností jsou pak křivé domy, které jsou na každém rohu. Podloží asi nebude uplně stabilní. Statici se zde uživí :)

Na samotném výstavišti, to byla jiná kávička, po vstupu jsme si vytiskli jmenovky, které sloužili jako vstupenka na výstavu, semináře a workshopy...

Zaregistrovali jsme si všechny workshopy, ale nebylo v lidských silách je všechny navštívit :)

Největším úspěchem bylo pro Evku, že si domluvila diplomku u Italské společnosti ENAV. Nedalo mi to a skočil jsem se informovat k Eurocontrolu a českému ŘLP. Nějaké kontakty jsem získal, tak uvidíme, co z toho bude :-) Na zpáteční cestě jsme špásovali o budoucnosti.


Po třech dne jsme vypadali značně dezolátně...
A další den nás čekala cesta do Antwerp.

Já bych to celé mecheche shrnul takhle!


//pokračování příště//