pondělí 7. ledna 2008

Borec nakonec

Vždy si do sešitu zapisuji vtipné poznámky vyučujících. Jedna taková u obzvláště těžkého příkladu na poslední straně sešitu z matematiky 3 praví. (pozn.: náš zkoušející se jmenuje Žák). "Žák není tak zlej, aby tam dal něco takovýhohle..... doufejme.... co doufejme, vy doufejte.... copak já... já už to mám za s sebou" Povzbuzen touto naivně optimisticko poznámkou jdu spát a zítra se těším na zkoušku...

neděle 6. ledna 2008

Zkouškové období - review prvního týdne

Tak statiku jsem nedal. Začal jsem se učit příliš pozdě až ve čtvrtek. Byl jsem se alespoň podívat jak zkouška vypadá. 22.ledna mám druhý pokus. Bude předtím týden, tak uvidíme. O víkendu jsem dělal pár vylepšení na našich internetových stránkách. Ty však neuvidíte. Jde o veřejnosti nepřístupné soubory. Snad to ještě zlepší komunikaci v oddíle a zefektivní přípravu akcí. Jde o přehled akcí, souborů, úkolů atd. využívající systém GoogleDocs a GoogleCalendar. Taky jsem byl navštívit přátele. Moc příjemné posezení u šálku kakaa a rozbitého notebooku :-) Teď v úterý mě čeká Matematika 3. Moc šancí si nedávám.

Hoňka - hra 03

Opět konference na skype. Opět větší skupina. Normálně pracujete a komunikace upadá. Z éteru se najednou ozve. Wonder(moje přezdívka) máš babu. A já předávám dál. Zkuste. Nebo si někdy přijďte zahrát.

Schovka - hra 02

Včera jsme měli s bratrem a sestrami (tentokrát skautskými) konferenční hovor po skype. Takže pravidla: Nasadíte si sluchátka (s dosti dlouhým kabelem) a vypnete monitor, zhasnete v pokoji a někam se schováte. (ideální je hrát v noci) jeden z konference pak hledá ostatní. Byl jsem schovaný pod stolem. Pak je sranda když slyšíte: "Už de, schovejte se", "já se bojím". No zkuste si někdy s náma zahrát.

Vzduch - hra 01

Tak jsme s bratrem vymysleli zajímavou hru. Jestli máte chuť, dvě stejný židle s posouváním nahoru a dolů, mužete si ji zahrát taky. Posadíme se do našich nových manažerských křesel a vysuneme křeslo uplně nahoru. Nyní začíná hra. Střídáme se. Páčku stlačíme jen na nezbytně malý okamžik, abychom popojeli dolů, ale čím míň tím líp. Hraje druhý. Komu zbude vzduch ve vysouvacím systému (může se už posouvat dolů, zatímco druhý už je na dorazu) vyhrál. Vylepšení: obě nohy jsou ve vzduchu (používáte celou váhu těla), můžete se i točit. Je to o citlivém ovládání a soustředění. Doporučuji vzít si široké publikum ze své domácnosti, včetně plyšáků a vytvořit (třeba i hlasitou hudbou) atmosféru zápasu.