čtvrtek 28. srpna 2008

Balim kufry

Ne nerozhodl jsem se emigrovat, jen zitra jedu na tridenni putak do ceskeho stredohori. Bude to teambuildingova akce naseho teamu lesniho kurzu QuoVadis 2009. Tak drzte palce at vyjde pocasi.

Dobrou

muj novy mazlik II

Tak jsem jednou na aukru nelenil a poridil jsem si HP114 tedy pda s windows mobile 6, wifi, sdhc. Toto jsou hlavni rozdily od posledniho kousku, ktery jsem obratem prodal. Za dva dny jsem ho naplnil vsim moznym softem a diky nove 4GB karte porad ne a ne mit dost. Kdyz uz mam doma pda s wifi, bylo by hloupe neporidit I wifi internet a tak jsem investoval do wifiAP, ktere ted pod skrini rozsirilo armadu, blikajicich krabicek. [modem, router, wifiAP] Mimochodem tento prispevek pisi z pda, proto bez hacku a carek, ne ze by to neumelo ale microsoft setril a ceskou klavesnici nedodal, budu se muset po necem poohlidnout.

neděle 24. srpna 2008

sklad

V sobotu jsme meli naplánováno, že půjdem uklidit do skladu. Domluva byla v 8:00 nástup. Večer padali silné řeči, že to je pozdě, a že už v 7 to bude OK. Probuzeni jsme byli údivem, že už je 10:00. No neva, kdo si počká ten se dočká, a ranní ptáče daleko nedoskáče. Nabrali jsme sílu u snídaně. Vskutku královská pohostinnost včeliček bratra V. nás posilnila natolik, že již v půl 12té jsme se vydali směr sklad. Ve skladu jsme pálili klestí a dřevo z minulé brigády, postavil jsme regál na odkládání celt, několik jsme jich také přebalili, abychom se ujistili, že nám je přes zimu nesežraly myši. Kůly na týpko jsme zvedli do vertikální polohy, aby po nich lépe stékala voda. Vydláždili jsme původně hnojník starými křidlicemi a vše zase hezky zamkli a opustili... pokračování příště. Reklama: Přijď na další brigádu, náš sklad Tě potřebuje !!!

barbecue u A.

V pátek nás A. se S. pozvaly na barbecue party. Už nevím k jaké příležitosti to vlastně bylo, možná jako oslava zdárně zakončeného tábora, sešli jsme se v počtu 9 lidí. Na zahradě jsem grilovali nejprve klobásy, pak i brambory, debatovalo se, hráli jsme schovku na upíry a jedli a pili (kofolu samozřejmě), a pak spali a spali, a dobře se nám spalo....

Návrat z tábora

Vrátil jsem se před týdnem z tábora. Proto dlouhá odmlka zde na blogu. Tábor proběhl skvěle. Až na pár zranění (zlomená ruka, angína) se nic závažného nestalo. Tábor jsme letos poprvé po 10ti letech měli na jiném místě. Údolí říčky u Tavíkovic u Rouchovan se stalo na 15 dní naším novým domovem. Celotáborovou hrou byli letos Zlatokopové atěžili se zlaté valouny, a stavěli osady. Fotky budou brzy vystaveny na střediskovém webu www.skaut-tisnov.eu . Největší zážitkem byl pro mě slib. Slibovalo 7 borců, 3 borkyně a 3 vlčata. Pěkná podívaná. Příští rok se snad vydáme na místo nedaleké Tišnovu, do Rožné. br. B. bývalý vůdcův zástupce se nabídl, že nás pohostí v sousedství a tak už pomalu připravujeme tábor 2009.
mimochodem tento příspěvek jsem poslal mailem tak nevím jestli se tu zobrazí...
edit: zobrazil :)