sobota 1. května 2010

16.-17.4 RS Březník

Již několik dní se nelétá, nebe je vymeteno, žádné čáry na obloze. Před pár dny vybuchla sopka na Islandu a s mým odletem 19.4 to nevypadá růžově.

Na víkend je naplánována výprava roverů a rangers na základnu do Březníku. Výpravu organizuje Hobit. Tímto mu vyslovuji velké díky za přípravu, program a vůbec všechno :-) Výprava se opravdu povedla. Vyrazili jsme z Tišnova vlakem přes Brno do Nového města na Moravě. Odtud pěšky podle GPS na zadané souřadnice. "Došlo k poruše na jaderné elektrárně a máme čas pouze do půlnoci dostat se do úkrytju. Bohužel nevím kde se nachází a to se nám povede zjistit, vyřešíme-li 6 úkolu na místech, ke kterému nás dovedou GPS souřadnice." Takhle nějak vypadala motivace. Po cestě jsme plnili úkoly jako přenést zapálenou svíčku přes pole. (pěkné velký, dlouhý, blátivý). Přemístit celý tým po "leknínech" do bezpečí. Přehazovat si nejmladšího člena řetězově asi na vzdálenost 20 metrů. (Stoupli jsme si dva lidi naproti sobě. Dvojice vytvořili řadu natáhli ruce. Do vytvořeného prostoru z rukou si lehl odvážlivec, kterého jsme si přehazovali jako pytel brambor. Když dopadl na začátek, dvojice zezadu se přesunuli dopředu. Takovýmto pásákem jsme ho dostali docela daleko :-) A další úkoly hádanky a hlavolamky. Podotýkám to vše probíhalo od 20:00 do 24:00. Tedy přesněji asi do 1:00 protože jsme nestihli časový limit úplně přesně. Cestou jsme zpívali písničky, hrál jsem na kytaru. Po příchodu na základnu (úkrytu), někteří ještě pokračovali v zábavné komponované veselici u písní. Někteří zalehli jak širocí tak dlouzí.

Další den ráno jsme po vydatné snídani vyrazili do nedalekých údolí řeky Oslavy na zříceninu hradu Lamberk. Opět na nás čekal bohatý program televizní reality show, ve které si filmový štáb vybíral ten nejlepší tým snů. Samozřejmě jsme vyhráli všichni. Dokonalost Hobitových počtů nezná hranic :-)




Po příchodu na základu ovanul celou partu neuvěřitelný poklid. Dlouho jsem nezažil tak krásně unaveně odpočinkovou atmosféru. Díky všem za ni...











Já s Andy jsme se rozloučili poněkud dřívě. V neděli jsme měli ještě další program. Oslavu narozenin a hlavně rozloučení se, které se nakonec nekonalo a já si neplánovaně prodloužil prázdniny na 3 týdny :-)

Všechny fotky již tradičně ve fotogalerii na Picasawebu.

//Pokračovat budeme skautskou poutí, ale to až někdy příště :-)//

Žádné komentáře: