středa 24. března 2010

15.5. International Day

Na pondělí jsme byli pozváni Gwendolyn jako hosté na tzv. "International day". Je to den, ve kterém se sejdou studenti a provádí několk aktivit. Prvně je na pořadu "Kino". Druhá čast je "Panel Discusion". Třetí je závěrečný raut.

Na filmu jsme nebyli, ale promítal se Film o studentech na Erasmu. Bylo to snad španělsky? s dutch titulky :-) 15:45 jsme se střetli ve sborovně (Teacher´s room). Gwendolyn, Eva, já a tři chlápci, všichni bývalí Erasmáci, 1 pracuje, 1 studuje doktorantský, a jeden na KHBO učí jako asistent naše kolegy Cesara a Cristiana.

Byli pro nás připraveno 9 otázek. Doslova neřeknu jaký, protože opět byli v nizozemštině. "Erasmus je drahý, nemohu si ho dovolit." "Nemohu odjet, protože mi bude chybět rodina", "Erasmus mě nic nového nenaučí". No asi chápete styl. O každé otázce jsme se společně pobavili a kdo měl tu nejpozitivnější odpověď, ten měl prezentovat svoje myšlenky. Rozdělili jsme si takto všechny otázky a šlo se na plac.



V přednáškovém sále už seděla horda studentů až přijdeme. Gwendolyn to celé řídila a uvedla nás. Představila nás jako zahraniční studenty a musím říct, že jsem se v tu chvíli cítil fakt důležitě :-D Skoro jako nějakej papaláš pár dní zpět na konferenci v Amsterdamu. Grupa studentů si měla připravit odpověď na jednu z otázek. Ke každé otázce jedna grupa. Postupně se četly závěru skupin a Gwendollyn vždy vyzvala několik z nás, co jsme byli v panelu (tj. na pódiu) abychom k tomu něco dodali. Vtipné bylo, že jsme někdy museli reagovat na Dutch závěr skupiny. Jeden kolega nám to ale hbitě překládal, což bylo od něho pěkné.

Asi 3 krát během naší diskuse se uskutečnil hovor s nějakým studentem v zahraničí přes skype i s videem. Ten probíhal v nizozemštině, ale bylo to velice vtipné. Soudě podle reakcí publika.

Na závěr jsme obdrželi poukázku do obchodu na €20 (nemusel být, ale neuškodí ;-) a
přesunuli jsme se na poslední část, raut.



Tam se k nám připojili i naši španělští kamarádi. Pilo se víno, pojídali se připravené specialitky. Nejexotičtější pro mě byla asi chobotnička. A Eva měla spoustu nápadníků, kteří se jí neostále dokola vyptávali na podrobnosti k Erasmu :-) Chudáček se nezastavila a možná ani nenajedla kvůli společenské vytíženosti. Pomyslel jsem si: "Hey, Where are the girls? I was also in the panel :-D"



Oslovili nás nejeden učitel. Poklábosili jsme chvíli s Mr. Defeverem, Gwendolyn, a pár dalšími. Vyfotili se u našich vlajek a dozvěděli se něco o zahraničních univerzitách. Nabídka Erasmu je tu opravdu veliká. U nás je ještě větší :-D To se ale nedá moc srovnávat. KHBO Brugge-Oostende je pidi školka proti našemu monstru VUT Brno se všemi fakultami :-)

Fotky na Picasawebu

Žádné komentáře: