středa 24. března 2010

16.-19.3. Project, Catia, Airbus FlyByWire

Tento článek jsem začal psát anglicky a pak to rychle umazal. Občas už mi to přeskakuje. Největší problém mám, když dlouho sedím na počítači a pracuji v češtině, potom sejdu dolů a chci začít mluvit, rychle zase přepnout na angličtinu :-) Ještě, že máme vysoké a dlouhé shody, na kterých je dost času na uvědomění si, že nesedím doma.

V úterý jsme odpočívali.

Ve středu jsme měli pokračování Projectu. Od fáze definic, abstraktů, přehledu materiálu, jsem se dostali k Úvodní kapitole. Něco jako předmluva. Na další pondělí máme úvod. Od teď začne pěkná práce. Orcházení webů, výtahy, sumáž, škrtání a přepisování.

Ve čtvrtek jsme měli od 9:00 první hodinu v programu Catia. Je to 3D rýsovací program na výrobu všeho možného. Dělají se v něm složité konstrukce např. letadel. Airbus, Boeing v něm dělá všechny své projekty. No a teď se ho učíme i my. Mají na to zde yvinutý pěkný tutorial. Každý student má dva monitory. Na jednom běží program, na druhém video tutorial ve kterém maník ukazuje co kde klikat, co jak nastavit, s čím jak pohnout, aby to fachčilo dle našich představ. Strávili jsme tu do 15:30. (S polední přestávkou na oběd) - Zatím nejdelší den tady :-)

Pátek jsme měli hodinu Aircraft Systems. Super, začali jsme studovat Airbus A32X family. Konkrétně Flight controls a FlyByWire System. Nemusíme tentokrát dělat report na další hodinu, což je fajn vychytávka.

Žádné komentáře: